Reţete de la cititori: Desert cu mere caramel - Adina Mariana Stoica
Mod preparare:
Merele se curăţă, se taie cubuleţe, aşezăm într-un castron câte un rând de mere, apoi zahăr şi scorţişoară măcinată, repetăm până când terminăm merele. Se lasă cca 30 minute, până începe să-şi lase zeamă.Între timp pregătim crema de brânză. Frişca se bate până se întăreşte, adăugăm zahărul şi crema de brânză, când este gata, se lasă la rece, până cameralizăm merele.Merele se pun într-un vas pe foc mic, se adaugă untul, amestecăm continuu până se formează caramelul, untul trebuie să fie topit. Odată legate, se ia de pe foc şi se lasă la rece. Pentru a le pune în cupe sau pahare, procedăm astfel:Punem un rând de mere caramelizate, un rând de cremă, până finalizăm compoziţiile.Lăsăm la rece aproximativ o oră după care se poate servi!