Reţete de la cititori: Diplomat cu ananas - Bianca Raluca Panazan
Preparare
Murele se spală dacă sunt proaspete şi se lasă la scurs, iar ananasul se scoate din zeamă, se taie bucăţi mici şi se pune deoparte la scurs.Se amestecă praful de cremă cu laptele şi zahărul, se mixează câteva minute şi se lasă la frigider.Gelatina se amestecă cu 6 linguri de compot, se lasă deoparte 10 minute după care se pune la foc, amestecând continuu până se îngroaşă. Se lasă să se răcească după care se amestecă cu crema de lămâie, adăugând şi mascarponele. Se încorporează toate ingredientele şi se lasă în frigider până la folosirea cremei.Într-o tavă rotundă cu fundul detaşabil aşezăm jumătăţiile de pişcoturi (ne orientăm după tavă ca dimensiuni), iar pe fundul tăvii punem hârtie de copt şi jumătăţiile de pişcoturi înmuiate în compot.Se păstrează câteva mure pentru ornat, iar celalate se adaugă în cremă împreună cu ananasul tăiat mărunt. Se amestecă bine şi se toarnă peste pişcoturi.Se întinde bine crema şi se ornează cu murele rămase.Se dă la frigider pentru 2-3 ore.