Reţete de la cititori: Diplomat cu piersici - Daniela Antonescu
Preparare: Blat: bateţi spumă albuşurile după care adăugaţi treptat zahărul până s-a întărit (nu foarte tare), adăugaţi pe rând gălbenuşurile cu telul de sus în jos, apoi adăugaţi treptat făina. Puneţi compoziţia într-o tavă de copt unsă şi tapetată cu făină, o băgaţi la cuptor 35-40 minute, verificaţi cu scobitoarea. Când s-a răcit se taie în două foi şi se însiropează prima foaie (pe care am aşezat-o în tava în care am copt blatul) cu siropul fiert şi răcit.Crema: ouăle şi zahărul se pun la fiert într-un vas, amestecând continuu, după ce au dat câteva clocote se lasă să se răcorească şi se adaugă gelatina pe care prealabil am pus-o la înmuiat în apă rece 100 ml şi se amestecă energic, compoziţia de ouă şi zahăr se amestecă cu frişca bătută şi bucăţile de piersici şi se toarnă peste foaia însiropată din tavă. Aşezăm cea de a doua foaie şi o însiropăm, o ţinem la rece câteva ore până ce se încheagă bine, eu am lăsat-o până a doua zi, răsturnăm cu atenţie tortul obţinut şi ornăm cu frişcă, fructe şi jeleu transparent.