Reţete de la cititori: Dovlecei gratinaţi – Daniela Andrei
INGREDIENTE
3-4 dovlecei miciun cub de unt3 ouă mari2 linguri cu smântână100 gr brânză proaspătă200 gr caş de oaie (dulce)200 gr caş de oaie (sărat)150 ml lapte proaspăt
Preparare: Dovleceii se spală, se feliază şi se aşează în vasul multicooker-ului împreună cu untul.
Se selectează din MENU funcţia FRY pentru 15 minute aproximativ, cât să se rumenească uşor.
Între timp, trecem prin răzătoare caşul de oaie.
Ouăle le mixăm împreună cu laptele şi smântâna. Le adăugăm apoi peste brânză şi amestecăm totul până la omogenizarea completă.
Scoatem dovleceii din vas şi îi aşezăm într-o sită pentru a elimina surplusul de suc.
Spălăm vasul, îl ştergem cu un prosopel curat şi îl ungem cu puţin ulei sau unt (la temperatura camerei).
Adăugăm jumătate din compoziţia de brânză, un strat de dovlecei, restul de brânză şi dovleceii rămaşi.
Se coace la 150 de grade, pentru 45 de minute, utilizând programul BAKE.
După coacere, se păstrează în vas pentru răcirea completă.