Reţete de la cititori: Dulce de vară cu mure - Trică Maria
Preparare:Separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi untul, se adaugă praful de copt, dizolvat în lapte, vanilia, făina şi albuşurile bătute spumă separat. Se omogenizează, amestecând uşor şi se toarnă compoziţia într-o tavă de tartă unsă şi tapetată cu făină. Se bagă la cuptor pentru 20 de minute. Pentru cremă se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina şi se subţiază cu laptele turnat treptat. Se aşează pe baie de aburi şi se amestecă continuu, până se îngroaşă. Când este gata, se dă deoparte, se adaugă esenţa de vanilie şi se amestecă până se răceşte. Această cremă se pune peste blatul de tartă, se aşează murele una lângă alta, spălate şi bine scurse, iar deasupra se pune gelatina preparată, conform instrucţiunilor de pe pachet.