Reţete de la cititori: Dulceaţă de pepene cu ghimbir - Elvira Buzac

Ultima actualizare:

Mod de preparare:

Se spală pepenele galben, se taie felii şi se curăţă de seminţe şi de coajă. Feliile de pepene curăţate se taie cubuleţe şi apoi se amestecă cu zahărul într-o cratiţă. După ce pepenele lasă zeamă se pune cratiţa la foc iute şi se fierbe până când siropul scade şi începe să se lege. Se amestecă uşor, din când în când şi se urmăreşte ca focul să nu fie prea intens pentru a nu strica aspectul auriu, de miere de albine, al dulceţii. Când dulceaţa este aproape gata se adaugă lămâia tăiată în bucăţele mici şi subţiri, cu tot cu coajă, zahărul vanilat şi ghimbirul. Se mai fierbe totul în jur de 5-10 minute. Nu scadeţi dulceaţa foarte mult pentru că se mai întăreşte şi după ce se răceşte. Dulceaţa se pune fierbinte în borcănele mici. Este delicioasa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Neagu jpg
image
image
image
image
image
image
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net