Reţete de la cititori: Dulceaţă de piersici - Daniela Gorgorin

Ultima actualizare:

Preparare:

Fructele se spală şi se curăţă de coajă (cu ajutorul cuţitului de curăţat legume sau prin opărire timp de câteva minute în apa fierbinte). Se scot sâmburii şi apoi se taie sub formă de felii de portocală. Se stropesc fructele cu zeamă de lămâie pentru a-şi păstra culoarea şi forma la fiert.Din zahăr şi apă se obţine la foc rapid un sirop bine legat. Când siropul este gata se dă vasul deoparte de pe foc şi se adaugă fructele. Se lasă să se acomodeze fructele cu siropul fierbinte deoparte de foc  timp de 10 minute după care se pune dulceaţa la fiert la foc iute 15 minute având grijă să se culeagă spuma care se formează. Se micşorează focul şi se urmăreşte cu atenţie fierberea scuturând vasul din când în când (nu se amestecă cu lingura de lemn pentru a nu deteriora feliile de fructe).Când dulceaţa este gata se dă vasul de pe foc şi se acoperă cu un prosop foarte curat, udat cu apă rece şi bine stors.Când dulceaţa s-a răcit se pune în borcane, se etichetează şi se depozitează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a României și Florin Enache foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
meal 2116425 1280 jpg
tiganites greek  jpg
horoscop jpg
fruit 222042 1280 jpg
image png
celulita shutterstock 2296152455 jpg
horoscop webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net