Reţete de la cititori: Dulceaţă de portocale

Ultima actualizare:

    Dulceaţă de portocale
Dulceaţă de portocale

Ermina Vlăscean ne-a pregătit dulceaţă de portocale.

Ingrediente Dulceaţă de portocale:

5portocale cu coajă groasă, 1 kg zahăr, 3 pahare cu sucul de la portocale (dacă nu este suficient se adaugă apă ), zeamă de la jumatate de lămâie.

Preparare Dulceaţă de portocale:

Se ţin portocalele în apă, la rece, câteva zile, schimbând apa zilnic. Se rade uşor coaja galbenă doar cât se ia partea lucioasă de deasupra. Se crestează coaja în felii late de 2-3cm. Se scot feliile de coajă şi fiecare se face sul strâns şi se înşiră pe un fir de aţă.

Se fierb într-un vas cu apă clocotită până se străpunge uşor cu scobitoarea. Se scot, se pun în apă rece şi se întind pe o sită să se scurgă bine.

În vasul în care se fierbe dulceaţa se pune zahărul şi sucul de portocală şi se fierbe la foc moale până când se topeşte zahărul, apoi se dă la foc iute, se spumuieşte şi se fierbe până se leagă bine.

Bucăţile de portocală se scot de pe aţă, se feliază şi se pun peste sirop după ce s-a dat vasul jos de pe foc. Se lasă 10 minute, apoi se pune iar pe foc iute să fiarbă până se leagă. La ultimele clocote se pune şi zeama de lămâie, apoi se pune dulceaţa în borcane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Invartita cu mere jpeg
horoscop luna noiembrie click webp
1 maioneza de casa png png
Femeie par gri FOTO Shutterstock jpg
index webp
horoscop rune pana la finalul anului 2024 jpg
ingredientele secrete pe care le adauga gospodinele la varza murata jpg
gastro final jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net