Reţete de la cititori: Eclere - Yolanda Nedelcu

Ultima actualizare:

Mod de preparare. Coji: Pui apa la fiert şi când clocoteşte adaugi uleiul, sarea şi făina. Amesteci energic cu o lingură de lemn până obţii un aluat care se dezlipeşte de pe lingură. Laşi la odihnit 5 minute, după care adaugi câte un ou şi amesteci. Într-o tavă unsă cu puţin ulei pui cu ajutorul unui pos mici grămăjoare cu distanţă între ele, pentru ca atunci când se coc se mai umflă puţin. Le dai la copt cam 45 minute la foc potrivit, dar nu deschizi uşa cuptorului în prima jumătate de oră. când sunt maronii sunt gata. Le laşi să se răcească şi apoi le tai pe jumătatea orinzontală dar nu de tot, astfel încât să le poţi umple.Crema: Pui laptele, făina, zahărul şi gălbenuşurile într-o cratiţă şi pui pe foc mediu, amestecând continuu până se îngroaşă. Baţi albuşurile spumă cu cele 4 linguri zahăr şi le adaugi în cremă împreună cu esenţa după ce ai luat de pe foc. Amesteci până devine o spumă şi dai la rece. Când s-a răcit umpli cojile cu cremă cu ajutorul unei pungi. Poţi pune deasupra cremei şi frişcă. Se glazurează cu o glazură făcută din ingredientele de mai sus, care se pun la fiert până se leagă, amestecând continuu. Se pune peste eclere imediat ce ai luat de pe foc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net