Reţete de la cititori: Floricică cu ciocolată – Nistor Florina
Ingrediente: 500g făină, 2 ouă (se pun doar gălbenuşurile, iar cu albuşurile se unge la sfârşit), 180 ml lapte călduţ, 1 plic de drojdie uscată, 30g unt , 60g zahăr.
Preparare
Se amestecă ingredientele uscate şi apoi se adaugă şi restul. Se frământă şi se lasă la dospit 1 oră, 1 oră şi jumătate. Se împarte coca în 4 părţi egale şi se întind în foaie subţire ca pentru pizza. Se unge prima foaie cu ciocolată, apoi se pune cealaltă foaie, se unge cu ciocolată şi se pune şi cealaltă foaie deasupra. Apoi se face la mijloc formă rotundă cu un pahar, pentru a şti până unde se taie, iar apoi se taie mai întâi în 4, apoi 8, şi la sfârşit vor fi 12 tăieturi de la mijloc înspre bază, exact ca un ceas. Se iau câte două fâşii tăiate şi se învârt de două ori înspre interior, pentru a formă petala florii. Se procedează la fel până se formează toate petalele florii. Se unge cu albuşul de ou rămas. Se dă la cuptor pentru circa 15-20 minute. Poftă bună!