Retete de la cititori: Foi cu miere / Adriana Szerepi
Ultima actualizare:
Preparare
Se frământă un aluat fraged şi moale care nu trebuie să fie lipicios, se împarte în 4 şi se coc 4 foi pe fundul tăvii. Crema: se face un pep din 1 cană de lapte, 2-3 linguri de făină, acestea se fierb până se îngroaşă şi se lasă la răcit. 200 g unt se spumeaza cu 200 g zahăr pudră după care se adaugă pepul răcit. Se dă pe răzătoarea mică coaja de la o lămâie şi se stoarce zeama care se adaugă în cremă.Asamblare: se împarte crema în 2 părţi egale. Se pune o foaie, peste ea jumătate de cremă pe care o întindem, iar o foaie, apoi un borcan de gem care nu curge, nu conteaza de care e, iar o foaie, apoi restul de cremă şi la sfârşit ultima foaie. Deasupra se pune zahăr pudră.