Reţete de la cititori: Franzeluţă de casă - Lazăr Oana
Ultima actualizare:
Ingrediente: 1,500 kg făină de grâu, 75 g drojdie proaspătă, 550 ml lapte călduţ, 3 ouă şi încă unul pentru uns deasupra, 2 linguri sare, 5 linguri zahăr, mac, seminţe, susan opţional.
Mod de preparare: Se încălzeşte puţin laptele, se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi zahărul.
Apoi adăugăm sarea şi ouăle. După ce am terminat, adăugăm făina. Frământăm cu puţin ulei. Apoi lăsăm la dospit 1 oră.
După ce aluatul a crescut, îl aşezăm pe masa de lucru şi îl tăiem în bucăţi egale. Depinde câte pâini vreţi să faceţi, mai mici sau mai mari. Facem forma dorită apoi o aşezăm în tava cu hârtie de copt şi crestăm din loc în loc, ungem cu ou şi apoi presărăm macul sau susanul.
Lăsăm la cuptor 35-40 minute la treapta 3.
Poftă bună!!!