Reţete de la cititori: Friptură de miel cu legume – Brînduşa Aluculesei
Ingrediente: 1 miel de 7 kg, 200 ml vin, 5 foi dafin, 1 plic condimente de miel, 1 plic usturoi granulat, două roşii, o legătură de ceapă verde, 2 lămâi, 200 ml ulei, 1 lingură maggi secretul gustului cu gust de găină, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, 1 linguriţă de piper măcinat.
Preparare
Se curăţă carnea de miel, se spală şi se lasă la scurs.Într-o tava se pune ulei, se presară un pic de piper, un pic de maggi, frunze de dafin şi se aşează carnea în tavă, apoi adăugăm toate legumele tăiate felii, stropim cu vin, presărăm maggi, condimente de miel şi usturoi granulat, acoperim carnea cu folie şi dăm tava la cuptor la foc potrivit cam o oră. Când carnea este făcută, luăm folia şi cu o lingură luăm grăsime din tavă şi dăm peste carne, închidem uşa la cuptor şi lăsăm să se rumenească.
Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi sos de usturoi.
Poftă bună!