Reţete de la cititori: Fursecuri cu lămâie şi merişor – Panazan Bianca Raluca
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- 250 g margarină
- 180 g zahăr brun
- 2 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- esenţă de lămâie
- coajă rasă de la o lămâie
- sucul de la o lămâie
- 1linguriţă praf de copt
- 450 g făină
- zahăr tos brun+ zahăr pudră vanilat
- 2 linguri merişoare uscate
Preparare: Într-un bol se mixează zahărul tos, zahărul vanilat şi margarina.
Se adaugă pe rând câte un ou şi se mixează, se pune esenţă de lămâie, zeamă de lămâie şi coajă de lămâie, iar la final se pune praful de copt amestecat cu făină.
Se amestecă bine toate ingredientele şi se dă la frigider minim 2 ore (eu l-am lăsat peste noapte). Se presară deasupra merişoarele uscate. Cu o lingură luăm câte puţin aluat îl punem peste zahărul tos şi zahărul pudră şi formăm bile şi pe punem într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. (Se lasă spaţiu între ele). Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 15 minute. Se scot din cuptor se pudrează cu puţin zahăr pudră, se lasă să se răcească, după care se depozitează în cutii de metal.