Retete de la cititori: Iepure la cuptor cu legume
Preparare
Iepurele fără cap şi organe se spală şi se pune într-o tavă, pe spate. Legumele se trec pe sub jet de apă, se pun într-un castron şi se condimentează, apoi umplem iepurele, adăugăm foile de dafin şi îl închidem cu scobitori pentru a nu cădea din el legumele, îl punem „pe burtă" şi adăugăm ceapa tăiată foarte mărunt, ulei, o ceşcuţă apă, 1 pahar vin alb şi îl dăm la cuptor.Într-o tigaie cu puţin ulei încins punem morcovii trecuţi pe sub un jet de apă, pentru a-i sota cu puţin chimen. În altă tigaie sotăm fasolea.Când este aproape gata iepurele se scoate şi se adaugă usturoiul tocat foarte mărunt, se mai lasă cam 10 minute, după care se scoate şi se aşează pe un platou, iar lângă aşezăm morcovii şi fasolea sote. Putem servi cu mujdei de usturoi şi un pahar de vin.Poftă bună!