Reţete de la cititori: Învârtită cu mere - Constantin Machidon

20 mai 2014
image
Învârtită cu mere

Ingrediente:Pentru aluat: 400 g faina, 50 g drojdie de bere, 2 linguri zah─âr, 1/2 linguri┼ú─â sare, 2 ou─â, 100 ml lapte c─âldu┼ú, 1 1/2 cea┼čc─â ap─â cald─â.Pentru umplutur─â: 1,5 kg mere (rase), 5 linguri de zah─âr, 1/4 linguri┼ú─â sare, 5 linguri de scor┼úi┼čoar─â m─âcinat─â, 1 lingura ulei, 1 coal─â h├órtie pentru copt, 1 lingur─â de margarin─â sau ulei. Pentru uns: 1 ou, zah─âr pudr─â, susan.

Mod de preparare:

1. Se preg─âte┼čte un aluat ca pentru p├óine. ├Äntr-un lighena┼č cu f─âin─â se pune drojdia care s-a dizolvat ├«n 1/2 cea┼čc─â ap─â cu zah─âr, sare, pu┼úin lapte ┼či o lingur─â de f─âin─â.

2. Se amestec─â ┼či se adaug─â restul de ap─â ┼či laptele r─âmas c├ót s─â se ob┼úin─â un aluat destul de moale.

3. Se frământă aluatul cam un sfert de oră, după care se lasă la dospit 1 oră, timp în care pregătim merele pentru umplutură.

4. Merele se spal─â, se cur─â┼ú─â de coaj─â ┼či se dau pe r─âz─âtoarea mare. Se pune o lingur─â de margarin─â sau 1 lingura ulei, ├«ntr-o crati┼ú─â ┼či se c─âlesc merele, cu 5 linguri de zah─âr ┼či 5 de scor┼úi┼čoar─â, cu grij─â s─â nu lase prea mult sirop (dac─â e prea mult, e recomandat s─â se scurg─â, pentru c─â dac─â umplutura e prea zemoas─â, aluatul nu se va mai coace bine ┼či se va ÔÇť├«ncruziÔÇŁ).

5. Umplutura obţinută se lasă la răcit.

6. Aluatul se împarte în două pentru 2 învârtite. Aluatul se întinde, se face o foaie de aluat subţire la care tăiem capetele astfel încât să fie pătrată.

7. Pe foaia de aluat se ├«ntinde umplutura de mere, dup─â care se ruleaz─â ┼či se pune ├«ntr-o tav─â, pe care am pus o coal─â h├órtie de copt. La fel proced─âm ┼či cu cealalt─â foaie de aluat.

8. La final ungem fiecare ├«nv├órtit─â cu ou b─âtut. Cine dore┼čte poate pres─âra susan pe deasupra.

9. Se d─â la cuptor la 170 grade pe nivelul 2, al cuptorului pentru 90 minute.

10. Dup─â ce se scoate ├«nv├órtita din cuptor, se acoper─â pentru 5-8 minute cu un ┼červet curat, ca s─â transpire ┼či s─â se poat─â t─âia u┼čor. Dup─â cele c├óteva minute, se descoper─â ┼či se taie cu un cu┼úit bine ascu┼úit ┼či abia dup─â aceea se presar─â zah─âr pudr─â, scuturat prin sit─â. Servim!!

bianca dragusanu
BeFunky collage (10) jpg
catalin eva maruta jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
BeFunky collage (7) jpg
anda adam
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
woman 591576 1920 jpg
sare cartofi prajiti jpeg
yoga 2176668 1280 jpg
retete cartofi png
cuplu