Reţete de la cititori: Măr copt umplut cu castane fierte, goji şi stafide – Monica Marton
Ultima actualizare:
Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
- • 4 mere
- • 8 castane fierte
- • 12 stafide
- • 16 fructe de goji
- • 2 linguri de de zahăr brun
- • 4 linguriţe de miere
- • 2 rămurele de mentă
- • 2 linguriţe de scorţişoară
Preparare: Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format, strecuraţi, în fiecare măr: două castane, trei stafide şi patru fructe de goji; adăugaţi o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o jumătate de lingură de zahăr brun.
Aşezaţi merele într-un vas termorezistent acoperit şi le puneţi la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute. Le lăsaţi să “povestească” între ele, încă 5 minute, după ce s-a oprit cuptorul, apoi, le scoateţi din vas, le aşezaţi în bolul pentru deşert, adăugaţi câte o linguriţă de miere peste fiecare măr, un praf de scorţişoară şi câteva frunze de mentă. Poftă bună!