Reţete de la cititori: Marmotată cu caise – Elena Angheluţă
Ingrediente: 7 ouă, 7 linguri de zahăr, 7 linguri de apă, 1 plic de zahăr vanilat, 10 linguri de făină, 10 caise, 1 vârf linguriţă praf de copt, 1 lingură de cacao.
Preparare
Separăm albuşurile de galbenuş, batem albuşul cu un praf de sare după care adăugăm treptat zahărul, mixăm până devine albuşul lucios şi prinde volum, adăugăm gălbenuşurile amestecăm uşor apoi vom adăuga apa, la fel amestecăm uşor cu o spatulă în făină am adăugat praful de copt şi o încorporăm la fel în compoziţie, lingură cu lingură. În tava de copt am pus hârtie pentru copt turnăm o parte din compoziţie, nivelăm uşor după care adăugăm caisele tăiate în două peste ele adăugăm restul de compoziţie în care am adăugat o lingură de cacao, nivelăm uşor, dăm la copt pentru 15-2o de minute până trece proba cu scobitoarea.Poftă bună!