Reţete de la cititori: Melba cu piersici - Aluculesei Brânduşa
Ingredienteo cutie melba cu piersici fără coacere1 kg piersici3 linguri de zahăr200 ml smântâna200 ml apă150 ml iaurt1 linguriţă scorţişoară măcinată2-3 linguri sirop de afinePentru pregătirea compotului de piersici: Se spală piersicile, se taie felii şi se pun la fiert cu apă şi zahăr, se fierb cam 15 minute în aşa fel încât să nu le sfărâmăm, apoi le dăm la rece.
Pregătirea blatului de biscuiţi:Se pisează biscuiţii cu sucitorul, apoi se dau prin sită să fie pisaţi fin, se amestecă cu o linguriţă de scorţişoară măcinată.
Într-un vas se fierb 7 linguri de sirop de piersici şi 50 gr.unt, când clocoteşte se opreşte focul şi dăm deoparte vasul, adăugând biscuiţii pisaţi, se amesteca bine până se obţine o pastă omogenă pe care o vom întinde într-o tavă în care se pune folie de aluminiu, dăm tava la frigider până pregătim crema.
Pregătirea cremei:Într-un vas se pune mixul pentru cremă, smântână şi apa şi se mixează timp de 3 minute, apoi adăugăm şi iaurtul şi mai mixăm 30 de secunde, adăugăm în cremă 100 gr de piersici tăiate cubuleţe amestecând uşor să nu sfărâmăm fructele,turnăm crema peste blat, apoi ornăm cu felii de piersici şi câteva linguri de sirop de afine. Dăm prăjitura la frigider la rece. Un adevărat deliciu uşor de preparat şi cum am zis fără coacere. Poftă bună!