Reţete de la cititori: Mille feuille cu căpşuni - Anamaria Bădia
PreparareTăiaţi aluatul de foietaj în dreptunghiuri 10cm X 7cm. Tapetaţi o tavă de cuptor cu hârtie de copt apoi aşezaţi dreptunghiurile de aluat, acoperiţi cu un alt strat de hârtie de copt şi puneţi o tavă deasupra pentru ca foietajul să rămână plat.Coaceţi în cuptorul încins la 200C/gaz 6/400F pentru 10-15 minute sau până ce aluatul capătă o culoare aurie. Lăsaţi aluatul să se răcească apoi presăraţi cu zahăr pudră.Mixaţi frişca până ce obţineţi o compoziţie omogenă apoi ornaţi jumătate din dreptunghiurile obţinute cu frişcă.Tăiaţi căpşunile în rondele sau felii subţiri (păstraţi 6 căpşune pentru a prepara un sos).Aşezaţi un strat de căpşune apoi încă unul de frişcă.La final aşezaţi restul dreptunghiurilor de foietaj şi pudraţi cu zahăr.
Eu am servit cu un sos de căpşune preparat astfel: tăiaţi 6 căpşune în cuburi mici şi puneţi-le într-o cratiţă cu 6 linguri de zahăr, lăsaţi să fiarbă la foc mic până ce sosul se îngroaşă, amestecând continuu să nu se prindă.
Puteţi prepara un piure din 3-4 căpşune şi amestecaţi-l cu jumătate din cantitatea de frişcă, folosiţi un strat de frişcă albă apoi un strat de frişcă roz pentru un plus de culoare.