Reţete de la cititori: Minitarte cu ciuperci - Corina Budău
PreparareCernem făina, facem o adâncitură în mijloc, punem oul, sarea pe margine, şi amestecăm până se încorporează bine ingredientele şi frământăm până obţinem un aluat de tartă. Punem în folie şi dăm la rece până preparăm umplutura.Umplutura de ciuperci:Într-o tigaie încingem uleiul şi înnăbuşim ceapa tocată împreună cu ciupercile tăiate mărunt. Adăugăm şi pătrunjeul. Lăsăm pe foc până se evaporă toată apa şi potrivim gustul de sare şi piper. Lăsăm la răcit.Scoatem aluatul de la frigider şi îl împărţim în 9 bucăţi (mingiuţe).Pregătim pentru forme 9 hârtiuţe pătrate decupate din foaie pergament. Dacă avem foi speciale pentru forme e şi mai bine.Fiecare bucată o vom întinde direct pe hârtiuţă şi apoi vom lucra blatul direct în formă. Punem deasupra umplutura de ciuperci, iar apoi presărăm cu caşcaval ras.Coacem tartele la cuptor 45 de minute la 180 grade. Opţional bucăţile de cârnăcior prăjit.