Reţete de la cititori: Napolitane cu cremă caramel - Alina Bogdan

Ultima actualizare:

Mod de preparare:Într-un bol se mixează ouăle cu 150 g zahăr până se topeşte zahărul. Se adaugă untul la temperatura camerei şi se amestecă bine. Chiar dacă mai rămân bucăţele de unt nu este nicio problemă.

Într-o cratiţă se pune la foc mic 250 g zahăr pentru a se carameliza. Atenţie să nu ardeţi zahărul. Acesta este caramelizat când capătă o culoare aurie de chihlimbar.Peste zahărul caramelizat se toarnă amestecul de ou şi unt. Se adaugă puţin câte puţin amestecând continuu. La început va face o spumă dar amestecând foarte bine devine iar cremă.Se ţine crema pe foc mic timp de 15 minute până se îngroaşă. În tot acest timp se amestecă continuu pentru a nu se lipi.Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă nuca mărunţită şi esenţa de rom. Puteţi înlocui nucile cu migdale sau alune.Se pune o foaie de napolitană pe un tocător, se întinde bine crema lăsând liber cam un centimentru faţă de margine, se pune altă foaie, se presează uşor şi tot aşa.

Dacă tocaţi nuca mai grosier turnaţi un strat mai gros de cremă şi folosiţi numai 2 sau 3 foi. Dacă în schimb mărunţiţi bine de tot nuca puteţi folosi 4 sau 5 foi.Se acoperă napolitana cu o hârtie şi se aşează o greutate deasupra ca să se preseze bine. Se dă la rece pentru 3-4 ore.Se taie după preferinţe în pătrate sau romburi.

Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
sarmale freepik jpg
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net