Rețete de la cititori: Nuci umplute – Gabriela Antici
Ingrediente: aluat 200 g untură 3 ouă 100 g zahăr 7 linguri ulei 1 esență rom 1 plic amoniac 2-3 linguri oțet coajă de portocală rasă făină crema 1 pachet unt 100 g zahăr pudră 2 linguri cacao esenta rom 1 lingură nucă măcinată miezul de la coji
Aluatul: mixăm ouăle cu zahărul, adăugam uleiul și mixăm. După adăugăm amoniacul stins cu oțet, esența, coaja de portocala rasă, untură si faina cat cuprinde până iese un aluat ușor de modelat. Invelim în folie alimentara și dăm la rece 30 min
Din aluat formăm biluțe care le așezăm in forma inchisa incălzită. Procedăm la fel până terminăm tot aluatul (unde este nevoie scobim cojile)
Crema: Mixăm untul cu zahărul apoi adăugăm restul de ingrediente. La sfârsit măcinam miezul de la coji și îl adăugăm în cremă.
Omogenizam și umplem cojile cu cremă.
Le dăm la frigider câteva ore după care le dăm prin zahar pudră.