Reţete de la cititori: Pandişpan cu cireşe şi ciocolată - Laurenţia Cornea
Ingrediente: 6 ouă, 12 linguri zahăr, 12 linguri lapte, 6 linguri ulei, 300 g făină, 1 praf de copt, coajă de lămâie, 1 praf de sare, cireşe, 50 g ciocolată.
Mod de preparare
Albuşurile le mixăm cu un praf de sare, până îşi dublează volumul, adăugăm zahărul şi mixăm până devine o spumă lucioasă, adăugăm pe rând gălbenuşurile mixând bine după fiecare.
Adăugăm uleiul, laptele, făina amestecată cu praful de copt şi coaja de lămâie.
Amestecăm cu o lingură de lemn până ce se omogenizează.
Ciocolata o dăm prin răzătoare sau o tocăm cu cuţitul şi o amestecăm cu compoziţia.
Turnăm compoziţia în tava unsă şi tapetată cu hârtie de copt, adăugăm cireşele (spălate şi fără sâmburi).
Apăsăm puţin cu furculiţa cireşele.
Dăm la cuptorul încălzit până trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcească în tavă, după care putem pudra cu zahăr pudră.