Reţete de la cititori - Pârjoluţe marinate - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente pentru pârjoluţe:
- -2 kg.carne tocată de porc,
- -4 felii de pâine neagră,
- -3 ouă,
- -1 linguriţă de piper măcinat,
- -1 lingură maggi secretul gustului cu gust de legume,
- -1 linguriţă boia de ardei dulce,
- -1 linguriţă ierburi aromate,
- -3 linguri făină de grâu,
- -1 căpăţână de usturoi ,
- -3 cepe.
Ingrediente pentru marinată:
-4-5 cepe,
-100 ml oţet.
Ingrediente pentru maioneză :
-8 ouă,
-800 ml.ulei,
-1 cutie de muştar extra.
Mod de preparare a pârjoluţelor: Într-un vas punem carnea de porc tocată, peste ea adăugăm făină de grâu,piper măcinat,maggi secretul gustului, ierburi aromate, boia de ardei dulce, ouă, pâinea muiată şi dată prin maşină de carne,ceapa dată prin maşină de carne şi usturoiul tocat mărunt. Amestecăm bine până obţinem o pastă omogenă.
Punem pe aragaz la foc mare o oală de tuci în care turnam 1 l de ulei şi lăsăm să clocotească. Când dă în clocot punem pârjoluţe micuţe făcute sub formă de biluţe şi le lăsăm să se prăjească bine.
Mod de preparare pentru marinată:
Se curaţă ceapa, se taie solzişori de peşte şi se pune la fiert cu apă şi oţet. Când dă în clocot oprim focul şi lăsăm să se pătrundă până se răceşte. Când se răceşte punem ceapa în strecurator şi o lăsăm să se scurgă de apă.
Mod de preparare a maionezei:
Se fierb 4 ouă tari şi se curaţă.Vom folosi doar gălbenuşurile .
Într-un vas punem gălbenuşurile fierte şi cele crude. Pasăm bine gălbenuşurile şi adăugăm ulei puţin câte puţin.Când se îngroaşă prea tare adăugăm câte o lingură de muştar şi mestecam mereu adăugând ulei. Facem câtă maioneză credem că este necesar.
Într-un vas vom pune pârjoluţele, ceapa marinată, maioneza, puţină sare şi amestecăm uşor, apoi punem totul într-un bol, platou, ce dorim noi şi ornăm după gust şi preferinţă. Poftă bună!