Reţete de la cititori: Pastă de năut - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente:
- - o cutie de năut 400 gr.,
- -3 căţei de usturoi,
- - ceapă mică albă,
- -50 ml. ulei,
- -1 ceapă roşie,
- -câteva măsline fără samburi,
- -o foaie de aluat fraged,
- - sare după gust.
Mod de preparare: Aşezăm foaia de aluat fraged pe masă unde am presurat făină de grâu şi o întindem cu sucitorul să îi dăm un pic de elasticitate,apoi tăiem cu o formă din inox floricele pe care le aşezăm pe dosul tăvii ce are forme de muffins şi le dăm la cuptor la foc iute.Când sunt gata le scoatem şi le lăsăm să se răcească. Deschidem cutia de năut, le clătim cu apă rece şi decojim boabele de năut,apoi le punem în mixer,le mixăm adăugând câte un pic de ulei până obţinem o pastă omogenă.Punem compoziţia într-un castron şi peste pastă adăugăm ceapă albă tocată mărunt şi căţeii de usturoi pasaţi foarte bine ,sub formă de pastă.Amestecăm bine şi umplem floricelele cu pastă, le ornăm apoi cu ceapă roşie şi măsline. Un sfat: nu puneţi la mixer usturoiul sau ceapă că în mod clar totul va avea un gust amar. Usturoiul se taie felii fine, se pune în mojar cu sare mascată şi se bate bine. Gustul este unul deosebit. Poftă bună!