Reţete de la cititori: Piure de cartofi cu copănele de curcan în sos - Aluculesei Brînduşa
Ultima actualizare:
Ingrediente pentru carnea cu sos:
- -3 copănele de curcan,
- -200 gr. fudulii de curcan,
- - 1 lingură pastă de tomate dulce,
- -3 cepe micuţe,
- -1 lingură maggi secretul gustului cu gust de legume,
- -3-foi de dafin,
- - linguriţă de ierburi aromate.
- Ingrediente pentru piure:
- - 1kg.cartofi albi,
- - 70 gr.unt,
- -1 vârf de cuţit de sare,
- -100 ml lapte dulce gata fiert.
Mod de preparare: Pentru sos de carne: Se curată ceapă ,se taie rondele şi se pun într-un vas,peste ea adăugăm copanelele de curcan şi fuduliile, peste ele adăugăm pastă de tomate diluată cu apă,adăugăm maggi secretul gustului ,ierburi aromate şi foile de dafin.Punem capac şi lăsăm pe aragaz la fiert la foc mic. Pentru piure: Se curată cartofii,se spală şi se taie cuburi,se pun la fiert cu apă rece.Când sunt fierţi se scurg de apă,se adaugă untul şi laptele şi se pasează bine. La final se unesc într-un platou şi se serveşte cald. Poftă bună!