Reţete de la cititori: Plăcintă cu mere şi piersici - Andreea Rădulescu
Ultima actualizare:
Preparare:Se curăţă fructele de coajă. Scoatem cotoarele de la mere, respectiv sâmburii de la piersici. Tăiem fructele felii subţiri, adaugăm zeama de lămâie şi le călim la foc mic. Când se înmoaie punem zahărul, nuca şi scorţişoară. Dacă este nevoie adăugăm şi o lingură sau două de pesmet, în funcţie de consistenţa compoziţiei. După ce se răceşte puţin se adaugă zahărul vanilat. Tapetam o tavă cu hârtie de copt. Punem o foaie de foietaj care se înţeapă să nu se umfle, apoi compoziţia şi după a doua foaie de foietaj. Tăiem uşor cu un cuţit sub formă de grilaj, apoi ungem cu oul bătut cu ajutorul unei pensule. Băgăm plăcinta la cuptorul încălzit pentru 30-40 min. Când este gata se presară puţin zahăr.