Reţete de la cititori: Plăcintă cu vişine – Cornelia Dinu
Ultima actualizare:
Preparare
Se amestecă într-un castron untul cu zahărul pudră. Se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă bine până la încorporare. Se adaugă praful de copt, stins cu zeama de lămâie, laptele, făina, amidonul şi albuşurile bătute bine. Se toarnă trei sferturi din compoziţie într-o tavă, unsă şi tapetată cu făină şi se pun deasupra vişinele fără sâmburi. Puteţi folosi atât vişine proaspete, cât şi din compot. Ce a mai rămas din aluat se întinde deasupra. Eu îl pun ca pe nişte franjuri, pentru ca din loc în loc să se vadă umplutura, ceea ce o face să fie foarte frumoasă. Se coace aproximativ 35-40 min la 220 grade. Se lasă la răcit o oră şi abia apoi se scoate din tava. Se poate servi cu ingheţată de vanilie alături.