Rețete de la cititori: Plăcintă cu vişine – Mihnea Stănescu
Ingrediente: 8 ouă, 300 g făină, 200 g zahăr tos, 1 pliculeţ praf de copt, 3 pliculeţe zahăr vanilinat, 100 g ulei, 1 kg vişine fără sâmburi, zahăr pentru pudrat.
Mod de preparare: Vişinile se pun în zahăr cu o seară înainte, după ce în prealabil le-am scos sâmburii. Înaine cu jumătate de oră de a începe să pregătim prăjitura le punem la scurs într-o strecurătoare. Făina se pune într-un bol şi se amestecă cu praful de copt. Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi le punem în două boluri. Batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul tos, zahărul vanilinat şi amestecăm uşor cu telul. Urmează apoi să adăugăm şi gălbenuşurile care au fost şi ele bătute, în prealabil, uleiul şi făina în ploaie. Amestecăm cu grijă pentru a nu se lăsa compoziţia de blat. După ce am obţinut compoziţia, o punem într-o tavă dreptunghiulară, unsă în prealabil cu ulei şi tapetată cu făină. Nivelăm suprafaţa blatului şi începem să punem vişinile care au stat în prealabil la scurs. Dăm prăjitura la cuptor pentru 40 minute. După ce scoatem prăjitura din cuptor, o lăsăm să se răcească şi apoi o pudrăm cu zahăr.