Reţete de la cititori: Plăcinţele cu afine - Alina Bantoi

PreparareAmestecăm făina cu zahărul, zeama de lămâie şi untul tăiat cubuleţe. Frământăm între degete, obţinând un aluat nisipos; continuăm să frământăm până se încorporează toată făina. Punem în folie alimentară şi dăm la frigider 30 de minute.Într-o crăticioară amestecăm 300 g de zahăr cu cele 5 linguri de amidon şi punem pe foc mediu. Treptat adăugăm şi apa, amestecând continuu să nu se facă cocoloaşe. Lăsăm pe foc 8-10 minute amestecând mereu cu o spatulă din lemn. Adăugăm jumătate din cantitatea de afine, acoperim vasul cu capac, dăm focul foarte mic şi mai lăsăm 10 minute.Acum e momentul să adăugăm şi coaja rasă de lămâie, cele 2 linguri de zeamă şi restul afinelor. Amestecăm uşor, oprim focul şi dăm deoparte.Crema de brânză o mixăm cu zahărul şi oul.Aluatul scos de la rece îl împărţim în 18-20 de părţi egale; fiecărei părţi îi dăm forma de bilă prima dată, apoi cu podul palmei şi cu ajutorul degetelor, obţinem cercuri cu diametrul de 8 cm, nu trebuie să fie perfecte.O formă de brioşe o ungem bine cu unt şi aşezăm în fiecare cupă câte un cerculeţ îmbrăcând forma şi obţinând un coşuleţ.În fiecare coşuleţ punem câte o lingură cremă de brânză, o lingură afine, o lingură cremă de brânză şi deasupra presărăm biscuiţi mărunţiţi.Coşuletele trebuie să fie pline.Preîncălzim cuptorul cu 15-20 minute înainte să băgăm tava, lăsăm prăjiturelele la cuptor 20 minute sau până devin aurii.După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească complet înainte să le scoatem din formă.Poftă bună!

Horoscop dragoste webp
FotoJet (2) jpg
foto1 copii crisanB jpg
Anca Dinicu  jpg
harry si meghan jpg
andreea antonescu jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
Razvan Popescu slab jpg
Florica Boboi Chefi la cutite Foto Antena 1 jpg
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
zodii care imprumuta bani jpg
Razvan Popescu slab jpg
Horoscop dragoste webp
shutterstock 521889163 jpg
tanara dezbracata in pat jpg
zodii care sunt vampiri energetici jpg