Reţete de la cititori: Plăcinţele cu brânză şi stafide - Clementina Cojan
IngredientePentru 8 bucăţi: 1 cub drojdie, 500 g făină, 100 g zahăr, 80 g unt, 250 ml lapte, 1 ou, 1 praf de sare.Pentru umplutură: 200 g brânză de vaci, 2 ouă, 1 lingură făină, 50 g stafide, zahăr vanilinat, 3 linguri zahăr.
Preparare
Se pregăteşte maiaua şi se lasă un sfert de oră la crescut. Se amestecă făina cu untul topit, după care se toarnă maiaua şi oul bătut şi se frământă până când aluatul nu se mai lipeşte de vas. Se lasă la dospit o jumătate de oră. Pentru umplutură, brânza se amestecă cu zahărul, ouăle bătute, făina, stafidele şi zahărul vanilinat. Aluatul se rupe în bucăţi care se întind şi se taie în pătrate de 20 cm. În interior se pun două linguri de umplutură şi se pliază de la colţuri la mijloc. Se dau la cuptor pentru 20 minute.