Reţete de la cititori: Prăjitura «Albiniţa» - Adriana Szerepi
Ingrediente: Foi: 150 g zahăr, 30 g unt, 3 linguri miere, 2 linguri lapte, 1 ou, 1 linguriţă bicarbonat, 500 g făină. Se pune pe baie de abur zahărul, untul tăiat cubuleţe, mierea, laptele, oul şi bicarbonatul. Se fierbe 4-5 minute până devine spumoasă. Se lasă puţin la odihnit apoi se adaugă pe rând făină amestecând cu lingura până la omogenizare. Se frământă puţin cu mâinile apoi se împarte în 4. Se întind foile direct pe hârtie de copt şi se coc pe fundul tăvii câte 5-6 min până se rumenesc puţin, devin maronii.
Crema: 200 g unt, 1 plic zahăr vanilat, 200 g zahăr, 500 ml lapte, 150 griş, 1 lămâie, 6-7 linguri gem. Se pune laptele la fiert cu zahărul şi zahărul vanilat. Când este călduţ se adaugă puţin câte puţin grişul amestecând mereu pentru a evita formarea cocoloaşelor. Se fierbe până se îngroaşă. Se lasă la răcit. Când grişul este rece complet, se adaugă untul spumat şi se mixează bine după care adăugăm coaja rasă şi zeama de la o lămâie.
Montare: 1 foaie/ un strat de cremă/ o foaie/ gem/o foaie/ un strat cremă şi ultima foaie. Ca decor eu am folosit zahăr pudră.