Reţete de la cititori: Prăjitură cu afine – Maria Angelica Trică
Ultima actualizare:
Ingrediente: 4 ouă, 170 g zahăr, 100 ml ulei, 3 linguri apă, 300 g făină, puţină sare, 1/2 pliculeţ praf de copt, 500 g afine, zahăr pudră vanilat.
Preparare:Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până se topeşte, se adaugă uleiul, apa călduţă şi se amestecă până se omogenuzează compoziţia. Se pune treptat făina, amestecată cu praful de copt, sarea şi albuşurile bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi se bagă la cuptor pentru 5-6 minute apoi se scoate şi se pun deasupra afinele spălate şi curăţate, apoi se dă din nou la cuptor, pentru 30-40 de minute. După ce s-a copt şi s-a răcit, se taie în bucăţi şi se pudrează cu zahăr pudră vanilat.