Reţete de la cititori: Prăjitură cu ananas - Nicoleta Pârvuleţ
Ultima actualizare:
Mod de preparare:
Topim margarina într-un vas, apoi adăugăm zahărul şi amestecăm până se omogenizează totul.Într-un bol amestecăm faina, mălaiul cu sarea, praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lămâie răzuită. Peste această compoziţie uscată turnăm margarina topită, caisele confiate tăiate mărunt şi amestecăm până se omogenizează.Tapetăm o tavă cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia de mai sus. Se nivelează conţinutul pe toată suprafaţa tăvii, se scot rondelele de ananas şi se aşează deasupra. Se introduce prăjitura la cuptor (la foc potrivit) pentru aproximativ 45 minute până capătă o nuanţă aurie.Se taie după ce se răceşte. Se însiropează cu siropul de ananas şi se pudrează cu zahăr pudră vanilat.