Reţete de la cititori: Prăjitură cu biscuiţi şi alune – Maxim Anca

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu biscuiţi şi alune
Prăjitură cu biscuiţi şi alune

Ingrediente: 600 g biscuiţi, 150 g ciocolată, 250 g unt, 100 ml lapte, 30 g cacao, 150 g zahăr, 50 g stafide aurii, esenţă de rom, 100 g alune mărunţite, 100 g ciocolată pentru bază. Decor: alune mărunţite.

Mod de preparare

1. Stafidele se pun într-un bol, se adaugă esenţa de rom şi lăsăm circa 1 oră. Se sfărâmă biscuiţii (400 g) cu mâna şi se pun într-un bol mai mare.2. Într-un vas se pune la fiert laptele cu zahăr.3. Când a dat primul clocot se adaugă cacao şi unt. Se amestecă bine şi se lasă circa 2 minute să fiarbă amestecând continuu.4. Se adaugă ciocolata şi lăsăm să se răcescă.5. Peste biscuiţi adăugăm stafidele cu rom, alune şi amestecăm bine.6. Restul de biscuiţi se folosesc ca bază pentru prăjitură.7. Într-o tavă ( 30×20) tapetată cu folie alimentară se pune un strat de biscuiţi apoi se adaugă ciocolata topită pe toată suprafaţa. Se adaugă un nou strat de biscuiţi apoi umplutura formată mai sus. Se intinde uniform, se presară alune tocate şi mărunţite.8. Se lasă la rece circa 5-6 ore, se scoate uşor din tavă împreună cu folia alimentară şi se porţionează.Se serveşte alături de cafea sau ceai.Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
woman 2593366 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
zodii care se despart in 2020 jpeg
horoscop azi venus retrograd jpg
Avantajele  i dezavantajele anvelopelor all seasons jpg
2  5 lucruri de care sa  ii cont când î i iei o asigurare medicala de calatorie  Apeleaza la un broker cunoscut  i fii atent la acoperirile poli ei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net