Reţete de la cititori: Prăjitură cu brânză şi ciocolată – Ermina Vlăsceanu
Ingrediente biluţe de brânză: 250 g cremă de brânză, 50 g nucă de cocoş, 50 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 3 linguri de amidon, 2 plicuri de zahăr vanilat, esenţă de vanilie.
Mod de preparare: Se amestecă bine toate ingredientele şi se lasă la frigider 30 minute. Ingrediente blat: 2 linguri făină, 2 linguri amidon, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 50 g ciocolată, 4 ouă, 60 g zahăr, esenţă de rom. Se amestecă făina cu amidonul, cacaoa, praful de copt şi praful de sare. Ciocolata se topeşte şi se lasă la răcit, se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, apoi esenţa de rom. Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă, amestecând de jos în sus, ciocolata apoi amestecul cu făină. Într-o tavă (20/26) se pune hârtie de copt. Se scoate din frigider compoziţia de brânză şi se fac biluţe care se aşează în tavă lăsând distanţă între ele. Peste ele se toarnă compoziţia de ciocolată. Se coace circa 30 minute. Se scoate prăjitura din cuptor şi se face glazura. Ingrediente: 120 ml lapte, 50 g zahăr, 25 g unt, 100 g ciocolată. Se fierbe laptele cu untul şi zahărul. După 2-3 clocote se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata amestecând până când se topeşte. Glazură se toarnă fierbinte peste prăjitură. Poftă bună!