Reţete de la cititori: Prăjitura cu iaurt şi nucă - Nicoleta Pârvuleţ
Mod de preparare:
Se separă cele 6 ouă. Gălbenuşurile se bat cu cele 10 linguri de zahăr cu ajutorul mixerului până devin o cremă albă şi spumoasă. Se adaugă iaurtul, coaja de lămâie şi cele 10 linguri de ulei. Se mixează bine. Se adaugă cele 16 linguri cu făină şi pliculeţul cu praf de copt şi se amestecă cu ajutorul unei spatule. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi pliculeţul de zahăr vanilat. Le adăugăm în compoziţia precedentă şi le amestecăm uşor, cu mişcări de jos în sus să nu se lase compoziţia. Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presărăm nuci mărunţite şi dăm la cuptor pentru 40 minute. O lăsăm să se răcească în formă şi cât este călduţă o presărăm cu zahăr pudră. Se serveşte alături de o cafea bună şi caldă.