Reţete de la cititori: Prăjitură cu mac – Ghiţu Antoneta
Mod de preparare:Se bat albuşurile, se adaugă zahărul şi se bate în continuare, spumă. Se amestecă uşor celelalte ingrediente şi se adaugă bezelei. Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hărtie de copt şi se dă la cuptor aproximativ 20 de minute. În timp ce se coace blatul se face crema de vanilie sau budinca. Apoi adăugaţi untul rece, tăiat cubuleţe, direct în crema fierbinte şi se amestecă. În continuare, se întinde crema peste blat şi se adaugă, unul lângă altul, biscuiţii. Se pregăteşte glazura: se pun toate ingredientele într-o oală, la foc mic, şi se lasă timp de 1-2 minute. După ce dă în câteva clocote se ia de pe foc şi se toarnă peste biscuiţii din tavă. Glazura asta este minunată!!! …chiar şi ţinută la frigider se taie foarte bine. Se pune tava la frigider pentru circa 4-5 ore, pentru ca biscuiţii să „tragă” din cremă, iar prăjitura să se poată tăia. Ca să tăiaţi prăjitura fără să murdăriţi crema, trebuie să ungeţi lama cuţitului cu puţin ulei, pe ambele părţi, şi să tăiaţi dintr-un capăt în altul, dacă se poate, dintr-o mişcare. Deasupra se poate presăra nucă de cocos.