Retete de la cititori: Prajitura cu miere si crema de lamai / Anisoara Ursan

Ultima actualizare:

Preparare1.Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele şi zahărul iar după câteva clocote adaugi mierea, bicarbonatul şi amesteci bine. Dai de pe flacără şi adaugi cele 2 ouă bătute bine şi turnate în fir subţire, amestecând în continuu. Adaugi şi făina amestecând cu o lingură, la început apoi se frământă bine cu mâna până obţinem un aluat vârtos.2. Se împarte aluatul în 4 bucăţi. Se intind foi de mărimea unei tavi (25/35). Pe dosul tăvii presărat cu făină, se coace fiecare foaie circa 7 minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.3. Pentru cremă se fierbe laptele cu zahărul şi o linguriţă de coajă rasă de lămâie, apoi adăugăm grişul şi lăsăm să fiarbă până se îngroaşă bine, amestecând continuu. Dăm la o parte de pe foc, lăsăm 10 minute să se răcorească, apoi adăugăm untul tăiat cubuleţe, mixând la viteză maximă până ce obţinem o cremă care şi-a dublat volumul. Se adaugă şi esenţa şi sucul de la o lămâie.4. Se umplu foile cu cremă şi se lasă de seara până a doua zi când se porţionează şi se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net