Retete de la cititori: Prajitura cu miere si crema de lamai / Anisoara Ursan
Preparare1.Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele şi zahărul iar după câteva clocote adaugi mierea, bicarbonatul şi amesteci bine. Dai de pe flacără şi adaugi cele 2 ouă bătute bine şi turnate în fir subţire, amestecând în continuu. Adaugi şi făina amestecând cu o lingură, la început apoi se frământă bine cu mâna până obţinem un aluat vârtos.2. Se împarte aluatul în 4 bucăţi. Se intind foi de mărimea unei tavi (25/35). Pe dosul tăvii presărat cu făină, se coace fiecare foaie circa 7 minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.3. Pentru cremă se fierbe laptele cu zahărul şi o linguriţă de coajă rasă de lămâie, apoi adăugăm grişul şi lăsăm să fiarbă până se îngroaşă bine, amestecând continuu. Dăm la o parte de pe foc, lăsăm 10 minute să se răcorească, apoi adăugăm untul tăiat cubuleţe, mixând la viteză maximă până ce obţinem o cremă care şi-a dublat volumul. Se adaugă şi esenţa şi sucul de la o lămâie.4. Se umplu foile cu cremă şi se lasă de seara până a doua zi când se porţionează şi se pudrează cu zahăr pudră vanilat.