Rețete de la cititori: Prăjitură cu vişine şi iaurt – Ana Guran
Ultima actualizare:
Ingrediente: 3 ouă, 1 iaurt mare sau 2 iaurturi mici, 250 ml ulei, 1şi 1/2 căni zahăr, 1şi 1/2 căni de făină, 1 praf de copt, 300 g vişine fără sâmburi.
Preparare: Se sparg ouăle, se separă albuşul de gălbenuş şi se pune zahărul în ploaie. Se mixează.
Se adaugă treptat uleiul, apoi iaurtul. După ce s-au încorporat bine, se adaugă făina cernută şi amestecată cu praful de copt.
Se tapetează o tavă de yena cu margarină, se presară zahăr şi se pun vişinele curăţate de sâmburi. Se bagă tava la cuptor pentru 10-15 minute până se caramelizează puţin zahărul. Între timp se pregăteşte blatul.
Se scoate tava cu vişine, se adaugă compoziţia de blat şi se pune la cuptor până se coace.