Reţete de la cititori: Prăjitură Figaro – Ermina Vlăsceanu
Ultima actualizare:
Ingrediente blat: 8 gălbenuşuri, 280 g unt, 200 g zahăr, esenţă de migdale, 1/2 linguriţă bicarbonat, 500 g făină.
Într-un castron se freacă bine untul cu gălbenuşurile şi zahărul apoi se adaugă esenţă de migdale şi făină cernută cu bicarbonatul.
Preparare: Se pune coca în tavă (diametru 40 cm) tapetata cu hârtie de copt şi se întinde în strat subţire apoi se pune un strat subţire de gem de gutui deasupra.
Ingrediente bezea: 5 albuşuri, 250 g zahăr, 190 g nuci măcinate.
Se bat spumă albuşurile adăugând treptat zahărul . La final se adaugă nuca amestecând uşor cu lingură.
Această bezea se întinde peste gem.
Prăjitura se coace circa 40 minute până când bezeaua devine aurie şi se taie când se răceşte. Poftă bună!