Reţete de la cititori: Prăjitură Figaro – Ermina Vlăsceanu

Ultima actualizare:

    Prăjitură Figaro
Prăjitură Figaro

Ingrediente blat: 8 gălbenuşuri, 280 g unt, 200 g zahăr, esenţă de migdale, 1/2 linguriţă bicarbonat, 500 g făină.

Într-un castron se freacă bine untul cu gălbenuşurile şi zahărul apoi se adaugă esenţă de migdale şi făină cernută cu bicarbonatul.

Preparare: Se pune coca în tavă (diametru 40 cm) tapetata cu hârtie de copt şi se întinde în strat subţire apoi se pune un strat subţire de gem de gutui deasupra.

Ingrediente bezea: 5 albuşuri, 250 g zahăr, 190 g nuci măcinate.

Se bat spumă albuşurile adăugând treptat zahărul . La final se adaugă nuca amestecând uşor cu lingură.

Această bezea se întinde peste gem.

Prăjitura se coace circa 40 minute până când bezeaua devine aurie şi se taie când se răceşte. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net