Reţete de la cititori: Prăjitură «Noire » - Daniela Andrei
Avem nevoie de următoarele ingrediente: 150 gr unt 100 gr biscuiti de cacao 300 ml frisca lichida 100 gr ciocolata amaruie 150 gr ciocolata cu lapte 50 ml Angelli cherry 20 gr gelatina
Pentru ornat ne sunt necesare:
50 gr unt/margarinafulgi de ciocolata alba50 ml frisca lichida50 gr ciocolata amaruie50 gr ciocolata cu lapteoptional 2 linguri cu cacaobomboane de ciocolata
Mod de preparare
Dam biscuitii pe razatoare (sau ii zdrobim) si ii amestecam cu jumatate din cantitatea de unt. Omogenizam compozitia obtinuta, o punem intr-o tava (unsa cu foarte putin ulei sau acoperita cu o folie alimentara) formand un blat uniform. Tinem tava la rece.
Intre timp, topim ciocolata, adaugam frisca lichida, angelli cherry si jumatatea de unt ramasa. Omogenizm totul si separat pregatim gelatina.
Punem gelatina intr-un vas cu 250 ml de apa rece si lasam cam 10 minute sa se inmoaie. Incalzim apoi vasul usor, pe baie de apa, amestecand continuu pentru a se dizolva toata gelatina.
O adaugam apoi in compozitia de ciocolata amestecand bine tot continutul. Crema astfel obtinuta o turnam peste blatul de biscuiti si lasam tava la rece pana se intareste, daca nu mai aveti rabdare! (e de preferat insa sa ramana peste noapte).
Inainte de servire pregatim crema de ciocolata: punem la topit ciocolata, adaugam apoi frisca lichida si untul sau margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram calda (fara a se intari) pentru a putea orna prajitura. Peste crema presarm fulgii de ciocolata alba si bomboanele.