Retete de la cititori: Prajitura Salaberna / Adriana Szerepi
Se bat albuşurile bine. Când este tare se adaugă treptat zahărul puţin câte puţin şi se bate mai departe. Atenţie, spuma trebuie să fie tare ca la bezea. La urmă se adaugă nuca. Se pune într-o pungă la care-i tăiem colţul şi turnăm rotiţe în tava tapetată cu hârtie de copt. Se usucă în cuptor (atenţie nu se coace). Eu le-am uscat la foc mic cu uşa întredeschisă de la cuptor, în caz contrar bezeaua se lasă şi rămâne lipicioasă.Crema: 250g zahăr, 50 g cacao, 1 lingură făină, 6 gălbenuşuri, 200 g unt. Se pune la fiert zahărul cu cacao, făina şi puţină apă cât să acopere ingredientele (cca 100 ml). Se fierbe până se îngroaşă bine, se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile în crema fiartă fierbinte şi se amestecă foarte bine. Se lasă la răcit. După ce s-a răcit se freacă untul şi se amestecă cu crema rece.200 g nucă măcinată pentru tăvălit-Se împerechează 2 câte 2 rotiţele şi se lipesc cu cremă de ciocolată. Se ung pe margini şi se tăvălesc prin nuca măcinată.