Retete de la cititori: Prajitura Salaberna / Adriana Szerepi

Ultima actualizare:

Se bat albuşurile bine. Când este tare se adaugă treptat zahărul puţin câte puţin şi se bate mai departe. Atenţie, spuma trebuie să fie tare ca la bezea. La urmă se adaugă nuca. Se pune într-o pungă la care-i tăiem colţul şi turnăm rotiţe în tava tapetată cu hârtie de copt. Se usucă în cuptor (atenţie nu se coace). Eu le-am uscat la foc mic cu uşa întredeschisă de la cuptor, în caz contrar bezeaua se lasă şi rămâne lipicioasă.Crema: 250g zahăr, 50 g cacao, 1 lingură făină, 6 gălbenuşuri, 200 g unt. Se pune la fiert zahărul cu cacao, făina şi puţină apă cât să acopere ingredientele (cca 100 ml). Se fierbe până se îngroaşă bine, se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile în crema fiartă fierbinte şi se amestecă foarte bine. Se lasă la răcit. După ce s-a răcit se freacă untul şi se amestecă cu crema rece.200 g nucă măcinată pentru tăvălit-Se împerechează 2 câte 2 rotiţele şi se lipesc cu cremă de ciocolată. Se ung pe margini şi se tăvălesc prin nuca măcinată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Tottenham Hotspur v AZ   UEFA Europa League 202425 League Phase MD3 (1) (1) jpg
horoscop decembrie logo jpg
image png
sarmale freepik jpg
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image png
zodii norocoase webp
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net