Reţete de la cititori: Prăjitura «Tăvălica» - Maria Angelica Trică
Glazura: 250 g zahăr, 250 g margarină sau unt, 4 linguri lapte, 50 g cacao,3 linguri rom, 200 g nucă măcinată, cocos sau drajeuri colorate.
Preparare: se bate cu mixerul oul cu zahărul, apoi se pune margarina şi mierea topite, se adaugă laptele, făina, iar la sfârşit bicarbonatul stins cu puţin oţet sau zeamă de lămâie. Se tapeteaza o tavă de dimensiuni:25 x 35 cm cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia. După ce s-a copt blatul se lasă să se răcească şi apoi se taie în pătrăţele. Glazura se pregăteşte astfel: într-o crăticioara se pune zahărul, margarina, laptele, cacaua şi se lasă pe foc până se omogenizează. Se dă deoparte şi se pune romul. Fiecare pătrăţică se dă prin glazura de ciocolată, după care se tăvăleşte prin nucă, nucă de cocos sau drajeuri colorate.