Reţete de la cititori: Prăjitura Triumf – Clementina Cojan
Ingrediente :8 ouă, 8 linguri de zahăr, 1/2 plic praf de copt, 8 linguri făină. Crema1: 1 plic cremă de lămâie din comerţ, 4 linguri zahăr pudră, 250 ml lapte, 3 kiwi.Crema 2: 1 plic cremă de ciocolată şi trufe din comerţ, 4 linguri zahăr pudră, 250 ml lapte.Pentru decor: bombonele colorate.
Preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până acesta se topeşte. Gălbenuşurile se pun peste albuşuri, se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă totul cu o lingură de lemn de sus în jos. Compoziţia o punem în tava pe care am tapetat-o cu hârtie de copt şi o dăm la cuptor pentru 40 minute. Pregătim cremele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Blatul copt şi răcit, îl tăiem în două pelungime.
Pe un platou se pune prima foaie, crema de lămâie şi bucăţele de kiwi, al doilea blat. Îmbrăcăm prăjitura cu crema de ciocolată şi o decorăm cu bombonele. O tăiem cu ajutorul unui pahar de sticlă. Poftă bună!