Reţete de la cititori: Prăjitură turnată cu brânză şi vişine – Roxana Ciobanu
Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă, 16 linguri zahăr, 16 linguri ulei, 16 linguri lapte, 21 linguri făină, 1 praf de copt, 2 linguriţe extract de vanilie, un praf de sare.
Umplutura: 750 g brânză de vaci, 12 linguri zahăr, 4 ouă, coajă rasă de lămâie, 2 linguriţe extract de vanilie, 500 g vişine, 2 linguri pesmet, zahăr pudră.
Mod de preparare: Prima dată spălăm vişinele, le scoatem sâmburii şi le punem într-o sită la scurs.Blatul: Ouăle le mixăm spumă cu un praf de sare şi zahăr.Adăugăm uleiul, laptele şi extractul de vanilie.Praful de copt îl amestecăm cu făina şi le încorporăm treptat.Ungem o tavă mare de aragaz cu margarină şi o tapetăm cu hârtie de copt.Turnăm jumătate din compoziţia de blat şi o introducem în cuptorul încins, la o temperatură potrivită pentru 12 minute.Umplutura: Amestecăm brânza cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie, extractul de vanilie şi le mixăm bine.Scoatem blatul din cuptor, întindem crema de brânză, apoi aşezăm vişinele care le trecem mai întâi prin pesmet.Restul de blat îl turnăm uniform peste prăjitură.Reintroducem tava în cuptor până prăjitura prinde o culoare rumenă deasupra, cam 35-40 de minute durează.Când este gata o scoatem şi o lăsăm să se răcească.Se pudrează cu zahăr şi servim. Poftă bună!