Reţete de la cititori: Prăjitură turnată cu brânză şi vişine – Roxana Ciobanu

Ultima actualizare:

    Prăjitură turnată cu brânză şi vişine
Prăjitură turnată cu brânză şi vişine

Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă, 16 linguri zahăr, 16 linguri ulei, 16 linguri lapte, 21 linguri făină, 1 praf de copt, 2 linguriţe extract de vanilie, un praf de sare.

Umplutura: 750 g brânză de vaci, 12 linguri zahăr, 4 ouă, coajă rasă de lămâie, 2 linguriţe extract de vanilie, 500 g vişine, 2 linguri pesmet, zahăr pudră.

Mod de preparare: Prima dată spălăm vişinele, le scoatem sâmburii şi le punem într-o sită la scurs.Blatul: Ouăle le mixăm spumă cu un praf de sare şi zahăr.Adăugăm uleiul, laptele şi extractul de vanilie.Praful de copt îl amestecăm cu făina şi le încorporăm treptat.Ungem o tavă mare de aragaz cu margarină şi o tapetăm cu hârtie de copt.Turnăm jumătate din compoziţia de blat şi o introducem în cuptorul încins, la o temperatură potrivită pentru 12 minute.Umplutura: Amestecăm brânza cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie, extractul de vanilie şi le mixăm bine.Scoatem blatul din cuptor, întindem crema de brânză, apoi aşezăm vişinele care le trecem mai întâi prin pesmet.Restul de blat îl turnăm uniform peste prăjitură.Reintroducem tava în cuptor până prăjitura prinde o culoare rumenă deasupra, cam 35-40 de minute durează.Când este gata o scoatem şi o lăsăm să se răcească.Se pudrează cu zahăr şi servim. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
culori norocoase februarie zodii 1170x780 jpeg
image png
image png
unghii rosii cu auriu jpg
maioneza jpeg
zodii meteoriti png
Baigli Covasna jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net