Reţete de la cititori: Pui cu lămâie şi piper - Ionescu Ana Maria
Ingrediente: 2 piepţi pui tăiaţi bucăţi, zeama de la o lămâie, coaja de la 1/2 lămâie, piper proaspăt măcinat, sare, o lingură unt (mai gras), piper în 2 culori boabe, puţină făină sau pesmet, rozmarin verde, 2 căţei de usturoi (sau usturoi verde).
Mod de preparare: Se spală piepţii de pui şi se taie bucăţi. Se dau prin făina amestecată cu sare şi piper proaspăt apoi se pun la rumenit în ulei încins.
Separat, într-o tigaie se pune untul la topit, apoi căţeii de usturoi sfărâmaţi cu lama cuţitului sau usutoriul verde tocat, zeama de lămâie, coaja de lămâie, sare şi piper după gust şi se lasă pe foc cam 5-6 minute până se întrepătrund aromele.
Se aşează bucăţile de pui pe o farfurie.
În sosul preparat se adaugă frunzele de rozmarin şi piperul în 3 culori, apoi se adaugă peste bucăţile de pui. Se serveşte cald!