Reţete de la cititori: Pui cu legume la cuptor – Claudia Baban
Ingrediente
Un pui, cam1,8 kg
Ulei
Sare, boia
Piper cu lămâie
Fulgi de ardei iute
Ierburi de Provence
rozmarin
O lămâie
Morcovi
ţelină rădăcină
Usturoi
Ciuperci
Hârtie de copt pentru pungă
Mod de preparare:
Puiul l-am curaţat şi l-am frecat cu zeamă de lămâie şi ulei. Zeama de lămâie îl va fragezi foarte bine. Am pus apoi sare, piper, boia şi în interior şi în exterior. În interiorul puiului am pus două bucăţi de lămâie, morcovi, 2 căţei de usturoi, o crenguţă de rozmarin. Din hârtia de copt am făcut o pungă, nu aveam o pungă de hârtie aşa mare în care să intre dolofanul meu. De fapt am facut doua pungi. Am umezit una din pungi ,am pus legumele şi puiul deasupra. Am pus totul în cea de-a doua pungă, am legat şi am pus într-o tavă cu puţină apă, altfel se va arde şi tava şi punga. Am pus la cuptor la 200 de grade. După o oră de stat la cuptor, am desfăcut punga şi am transferat totul în altă tavă. Am presărat fulgi de ardei iute şi ierburi de Provence şi am pus iarăşi la cuptor pentru încă o oră. Am mai stropit din când în când cu sucul lăsat de carne. Rezultatul a fost o friptură delicioasă, o carne bine făcută şi suculentă. Poftă bună!