Reţete de la cititori: Pulpă de porc cu portocale – Laurenţia Cornea
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc, 2 portocale, 3 căţei usturoi, sare, cimpoier, boia de ardei, oregano, rozmarin, ulei.
Preparare
Carnea o spălăm şi o ştergem bine de apă. Portocalele le spălăm bine i le răzuim coaja-Pisăm usturoiul şi amestecăm cu sare, piper, coaja de portocale, boia de ardei, rozmarin, oregano după gust şi puţin ulei. Ungem carnea cu amestecul de condimente, aşezăm într-un vas termorezistent uns cu ulei, acoperim cu folie de aluminiu şi dăm la rece circa 2 minute.
Scoatem tava de la rece şi adăugăm zeama de la 1 portocală, 100 ml de vin şi 100 ml apă, acoperim cu folie alimentară. Dăm tava la cuptorul încălzit circa 1 oră, după care luăm folia şi mai lăsăm până se rumeneşte frumos deasupra. Lăsăm să se răcească circa 10 minute înainte să feliem carnea.